Jongerenreizen

July 5, 2014
No Comments

jongeren-reis
Een jongerenreis wordt ook wel een jongerenvakantie genoemd en is een speciaal georganiseerd vakantie voor jongeren. De leeftijd van zon reis ligt doorgaans tussen de 15 en 25 jaar, uiteraard is dit afhankelijk van de soort vakantie. Doorgaans kiezen jongeren voor budgetvakanties waarbij zon, zee, strand en feesten centraal staan. Uiteraard is dit niet standaard het geval.

Soorten jongerenreizen

Er zijn gigantisch veel jongerenreizen, maar meestal wordt er gekozen voor een vakantie waarbij zon, zee, strand en feesten in voorkomen. Doorgaans is dit in de populaire badplaatsen rondom de Middellandse Zee, denk hierbij onder andere aan Lloret de Mar, Sunny Beach, Blanes en Cherssonissos. Hier kunnen jongeren helemaal losgaan in de leukste discotheken en kroegen, dit worden ook wel de feestvakanties genoemd.

Echter zijn er ook genoeg consumenten die geen interesse hebben in een feestvakantie, maar liever kiezen voor een avontuurlijke of wellicht actieve reis en dit wel graag doen met andere jongeren. Ook deze reizen worden speciaal georganiseerd, wel ligt de leeftijd hier doorgaans iets hoger.

Kosten jongerenreis

De kosten van een jongerenreis worden bepaald op de reis waarvoor gekozen wordt, gaat u met de bus of met het vliegtuig. Kiest u voor een luxe hotel, of een wat simpelere appartement. Ook is de bestemming waarvoor je kiest erg van belang. Echter ligt de nadruk bij georganiseerde jongerenreizen wel op een wat voordeliger budget, gezien jongeren graag kiezen voor budgetreizen. Uiteraard is er binnen elk segment wat te kiezen.

Om de kosten te bepalen kunt u diverse bestemmingen met elkaar vergelijken, maar kijk niet naar 1 touroperator maar ook naar verschillende. Soms wordt dezelfde reis aangeboden met verschillende prijzen. Bepaal eerst uw wensen, als u deze heeft en kijk daarna naar het aanbod wat op deze wensen aansluit.