Laagste prijsgarantie vakanties

prijsgarantie

De laagste prijsgarantie is bij vele consumenten al een bekende term. Voornamelijk elektronica winkels promoten hiermee, maar ook zijn er diverse supermarktketens die hier al op in spelen. Wat veel consumenten zich niet beseffen is dat er ook reisorganisaties zijn die de laagste prijsgarantie op vakanties bieden.

Wat is de laagste prijs garantie?

De laagste prijsgarantie houdt in dat u profiteert van de laagste prijs voor hetzelfde product. Hoe dit precies geïnterpreteerd wordt hangt af van de winkelketen. Maar doorgaans is er de stelregel dat als u het zelfde product ergens anders goedkoper kan krijgen, dat dit de prijs is die gehanteerd wordt. Hierdoor kunt u het product gewoon in de winkel met de laagste prijs garantie aanschaffen, gezien hier dezelfde prijs gehanteerd wordt. Echter dient u hier wel zelf naar te kijken, de winkel zal dit niet uit zichzelf aanbieden.

Soms is deze laagste prijs garantie maar liefst 2 weken geldig, dat betekend als u het aangeschafte product binnen 2 weken ergens anders goedkoper had kunnen krijgen dat u het verschil terugbetaald krijgt. Hierdoor is het de moeite waard om ook na de aanschaf de prijzen in de gaten te houden. Doorgaans zijn er wel beperkende voorwaarden, dat in bepaalde gevallen de laagste prijs garantie niet geldt. Kijk hoe de winkelketen in kwestie hiermee omgaat.

Bij vakanties de laagste prijs garantie

Hedendaags zijn er ook diverse reisorganisaties die de laagste prijs garantie bieden. Want dezelfde vakantie wordt meestal wel door minimaal 10 verschillende bedrijven aangeboden. Voordeel is dat als u boekt bij een reisorganisatie die de laagste prijs garantie biedt, is dat u zeker weet dat u de laagste prijs kunt krijgen. Bovendien is dit doorgaans minimaal 1 week geldig, waardoor u er ook niet bang voor hoeft te zijn dat dezelfde vakantie de volgende dag misschien wel in de aanbieding is maar u hier niet meer van profiteert.