Reisverzekering

September 7, 2014
No Comments

reisverzekering-voor-vakantie
Voordat u op vakantie gaat adviseren wij u altijd een reisverzekering af te sluiten. Of u nou een kort weekend weggaat binnen Nederland of een lange reis naar het buitenland maakt, een reisverzekering is eigenlijk altijd onmisbaar. Deze verzekering dekt namelijk een behoorlijk aantal onvoorziene kosten. Denk hierbij aan medische kosten, maar ook ander acute kosten. Wat betreft de reisverzekering zijn er 2 varianten.

Kortlopend of doorlopend

Het is mogelijk een kortlopende of doorlopende reisverzekering af te sluiten. Welke variant het beste bij u past is afhankelijk van uw reisgedrag. Gaat u bijna nooit op vakantie en als u dan toch gaat dit een korte periode betreft dan is een kortlopende variant altijd voordeliger. Daarentegen wanneer u langer dan 3 weken op reis gaat is een doorlopende variant al voordeliger, ook wanneer u meerdere keren per jaar op vakantie gaat wordt een doorlopende reisverzekering voordeliger. Een kortlopende is dan ook voor 1 vakantie geldig, terwijl een doorlopende het hele jaar door voor alle vakanties die u gaat maken geldig is.

Annuleringsverzekering

Naast de reisverzekering is de annuleringsverzekering eigenlijk ook onmisbaar. Want wat als u ineens ziek wordt en niet meer kunt gaan? De kosten moet immers gewoon betaald worden, de annuleringsverzekering dekt deze kosten ook. Daarnaast zijn er nog een tal van mogelijkheden die ervoor kunnen zorgen dat u niet meer op vakantie wilt of kunt gaan.

Voorwaarden

De dekking van zowel de reisverzekering als de annuleringsverzekering zijn erg divers per verzekeraar. De mate waarin kosten gedekt zijn variƫren dan ook, maar ook de voorwaarden. Bijvoorbeeld bij de annuleringsverzekering kan het zo zijn dat een bepaalde situatie niet gedekt is om te annuleren. Daarom is het zo belangrijk goed de voorwaarden van de verschillende verzekeraars naast elkaar te leggen. Weet van te voren goed waar u aan toe bent zodat u zorgeloos uw vakantie kunt beginnen.

admin