SGR

SGR

October 18, 2014
No Comments

stichting-reisgelden
SGR is de afkorting van de Stichting Garantiefonds Reisgelden. Deze organisatie werd opgericht in 1983 als garantiefonds. Zij staan dan ook garant voor reisgelden, zodat de Nederlandse vakantieganger onbezorgd zijn reis kan boeken.

Hoe werkt het?

Helaas gebeurt het dat reisorganisaties failliet gaan. Dit kan gebeuren wanneer u onlangs geboekt heeft en een gedeelte vooruit betaald heeft, of wellicht heeft u al de hele reis betaald. U bent dan niet alleen uw geld kwijt, maar ook uw vakantie. Daarnaast kan de organisatie ook failliet gaan zodra u al op uw bestemming bent. In dit geval zijn de terugreizen en uw verblijf vaak niet betaald en brengt dit behoorlijke problemen met zich mee.

U dient dan ook normaliter zelf de kosten hiervoor te betalen, behalve wanneer de organisatie waar u geboekt heeft aangesloten is bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden. Zij staan dan garant voor het vooruitbetaalde bedrag of voor de kosten van uw verblijf en terugreis. Deze kosten worden dan ook door hun overgenomen en bent u er zeker van dat het u niets extra’s kost. Ook vooruitbetaald geld krijgt u netjes terug zodat u dit kunt besteden aan een andere vakantie.

Aangesloten organisaties

U krijgt dus alleen uw geld terug wanneer de reisorganisatie aangesloten is bij SGR. Daarom is het ook zo belangrijk dat u goed controleert of dit het geval is, bovendien kost dit u niets extra’s, maar heeft u wel de zekerheid. U wilt immers niet in een dergelijke situatie terecht komen. Indien u twijfelt of het bedrijf aangesloten is kunt u dit uitzoeken op de website van SGR, hier kunt u zoeken op de aangesloten deelnemers. Wij adviseren altijd te boeken bij een aangesloten deelnemer en dit dubbel te controleren, zodat u niet achteraf voor vervelende verassingen komt te staan.

admin