Stedentrip

June 14, 2014
No Comments

stedentrip-vakantie
Een stedentrip wordt ook wel een citytrip genoemd. In principe gaat het om een korte vakantie waarbij een populaire stad uitgekozen wordt. Meestal is een stedentrip een pakketreis, gezien het doorgaans een combinatie is van een vliegticket en een hotel. Ook is het mogelijk andere zaken bij te boeken voor tijdens de trip, maar u kunt dit ook daar ter plaatse invullen. In principe is een stedentrip vergelijkbaar met een weekendje weg, alleen dan in een populaire stad, doorgaans wordt gekozen voor een populaire stad binnen Europa.

Populaire stedentrips

De meeste populaire stedentrips liggen binnen Europa, denk hierbij aan onder andere aan Parijs, Barcelona, Rome en Londen. Doordat een vliegreis steeds goedkoper wordt zijn de stedentrips erg populair en is het niet meer zonde om voor een relatief korte periode op vakantie te gaan. Uiteraard is het ook mogelijk om per trein of per bus naar uw bestemming af te reizen, maar doorgaans wordt er gekozen voor het vliegtuig.

Uiteraard hoeft u niet een populaire bestemming te kiezen, maar kunt u ook kiezen voor wellicht een aparte trip. Belangrijk is dat u goed verdiept in de mogelijkheden die de stad u te bieden heeft en dat u bedenkt of dit aansluit bij uw reiswensen. Het leuke van een stedentrip is dat u binnen een relatief korte periode redelijk goed de stad leert kennen.

Vergelijken

Heeft u de bestemming van uw stedentrip al uitgekozen? Dan kunt u ervoor kiezen om een vergelijking te maken. Allereerst kunt u de verschillende soorten stedentrips voor naar bijvoorbeeld Parijs vergelijken, zodat u bijvoorbeeld het mooiste en beste hotel uitkiest. Daarna kunt u hetzelfde hotel vergelijken bij de verschillende touroperators, zodat u voor dezelfde reis de laagste prijs betaald. Vergelijken zorgt voor de leukste vakantie, maar ook nog eens tegen een goede prijs.

admin