Sterrenclassificaties van hotels

December 14, 2014
No Comments

sterrenclassificatie-hotel
Sterren die aan hotels worden toegekend zijn een manier om bestemmingen in verschillende klassen op te delen. Doorgaans gaat deze indeling van 1 tot 5 sterren, waarbij 5 het hoogst haalbare is. De indeling wordt verricht op de officiƫle klassenindeling per land. Hierdoor kan het voorkomen dat er verschillen zijn in bepaalde landen, hierbij bedoelen wij dat een 3 sterren beoordeling in Nederland anders kan zijn dan bijvoorbeeld in Turkije. Maar doorgaans kunt u wel richtlijnen aanhouden

1 Ster

Een bestemming met 1 ster is doorgaans een eenmanszaak. Hierbij beheert de eigenaar zelf het hotel en meestal gaat dit om kleine hotels. Uiteraard kunt u wel op schone faciliteiten rekenen, maar de inrichting zal vrij eenvoudig zijn. Bovendien zijn er ook weinig andere faciliteiten, een restaurant is doorgaans niet aanwezig.

2 sterren

Bij 2 sterren kunt u op iets meer faciliteiten rekenen, hierbij kunt u denken aan een restaurant, maar dit hoeft niet per definitie het geval te zijn. Ook zijn andere faciliteiten als een TV op de kamer gebruikelijker. Doorgaans betreffen dit ook hotels die van kleine tot middelgrote omvang zijn.

Drie sterren

Drie sterren hotels bieden vaak ruimere accommodaties en gedecoreerde kamers. Ook is het hotel gunstig gelegen, hierbij kunt u denken aan een snelweg, winkels, zakenwijken of andere bezienswaardigheden. Een middelgroot restaurant is doorgaans aanwezig waarbij allerlei maaltijden van ontbijt tot diner geserveerd worden.

Vier sterren

Bij vier sterren spreken we in Nederland vaak over top klasse. Meestal betreft dit een groot hotel. De kamers zijn voorzien van mooie meubels en het hotel is gunstig gelegen. Wat betreft het restaurant kunt u ook op uitstekende services rekenen en bovendien is er de hele dag roomservice. Daarnaast zijn er doorgaans andere faciliteiten als een fitnesscentrum, zwembaden, etc.

Vijf Sterren

Dit is het hoogst haalbare voor een hotel en hierbij spreken we echt over luxe. De accommodaties en services zijn dan ook van de hoogste kwaliteit. Uiteraard is het hotel gunstig gelegen en daarbij beschikken ze over extra faciliteiten. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een beautysalon, een casino, etc.

admin