Vakantie annuleren

January 13, 2014
No Comments

Heeft u een vakantie geboekt en wilt u deze annuleren? Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat u ziek wordt, of dat er wat vervelens gebeurt is binnen uw familie. Het is mogelijk om de vakantie te annuleren, echter is een reisorganisatie wel gerechtigd om extra kosten in rekening te brengen. Deze kosten worden ook wel annuleringskosten genoemd. Deze kosten worden hoger als de vertrekdatum dichterbij komt. U betaald dus meer kosten als u kort voor vertrek de reis annuleert.

Veel reisorganisaties hebben een ANVR kenmerk, hierbij gelden dan ook de ANVR voorwaarden. Indien u minstens 42 dagen van tevoren annuleert bent u de aanbetaling kwijt. Hoe dichterbij het vertrek komt, des te hoger de kosten zullen zijn. Als u op de dag van het vertrek de vakantie wilt annuleren, bent u vaak de gehele reissom kwijt. Het is altijd raadzaam om in de voorwaarden te kijken van de betreffende aanbieder, hier vindt u meestal meer informatie omtrent het annuleren van de reisverzekering.

Reis overdragen aan iemand anders

Het is volgens de wet toegestaan om uw reis over te dragen aan een ander, dit betekent dat iemand anders de reis mag overnemen. Hier zitten echter wel voorwaarden aangebonden:

– Contact opnemen met de reisorganisatie
– Tot 7 dagen voor vertrek regelen
– Plaatsvervanger moet voldoen aan de voorwaarden voor de reis
– Extra administratieve kosten

Annuleringsverzekering

Indien u geen annuleringskosten wilt betalen dient u een annuleringsverzekering te hebben. Deze kunt u bij een willekeurige partij afsluiten en hoeft dus niet perse bij de reisorganisatie te zijn. Let echter wel goed op de voorwaarden van een annuleringsverzekering, in de kleine lettertjes staan vaak uitzonderingen omtrent het annuleren van uw vakantie.