Vakantie Indonesië

February 9, 2014
No Comments

indonesie-vakantie

Bent u van plan om op vakantie te gaan naar Indonesië? Dan is het wellicht leuk om eerst wat meer over het land te weten te komen. Tevens is het belangrijk dat u zich goed verdiept in de reisbenodigdheden, denk hierbij aan bepaalde vaccinaties.

Meer over Indonesië

Indonesië ligt in Zuidoost-Azië en het land heeft de meeste eilanden van alle landen in de wereld. De teller staat maar liefst op 17.508 eilanden, waarvan er meer dan 10.000 onbewoond zijn. De vijf grootste eilanden zijn Java, Kalimantan, Sumatra, Nieuw-Guinea en Celebes. Echter zijn sommige eilanden gedeeld met andere landen zoals Kalimantan met Maleisië en Nieuw-Guinea met Papoea-Nieuw-Guinea.

Het klimaat van Indonesië is tropisch, het hele jaar door ligt de temperatuur rond de 30 graden. Op Sumatra en Kalimantan is de neerslag vrij gelijkmatig over het jaar verdeeld. Bij de andere delen van het land is het daarentegen anders, hierbij wordt er op gesproken van een regentijd en een droge periode.

Op vakantie naar Indonesië

Indien u van plan bent om op vakantie te gaan naar Indonesië bedenk dan eerst goed op welk eiland u de vakantie wilt doorbrengen. Bij een zon en strand vakantie is Bali wellicht geschikt terwijl een culturele vakantie wellicht geschikter is op Java. Bij bepaalde eilanden zit u met de regentijd, wellicht gaat u liever in een droge periode? Vergelijk goed de verschillende mogelijkheden, maar ook de verschillende vakantieverblijven. Kijk ook waar u het goedkoopst kunt boeken.

Op het moment dat u geboekt heeft is het van belang dat u zich goed verdiept in de vaccinaties. Er zijn diverse vaccinaties die door de GGD aanbevolen worden. Maar verdiep u ook goed in andere reisbenodigdheden als insectenspray, een thermometer en een bamboe. Er zijn diverse reisbenodigdheden aanbevolen indien u op vakantie naar Indonesië gaat.

admin