Verschillende verzorgingstypes

January 11, 2015
No Comments

verschillende-verzorgingstypes
Een vakantie kan geboekt worden met verschillende verzorgingstypes, elk type heeft zijn eigen kenmerken. Belangrijk is dat de vakantieboeker goed stilstaat bij wat bij hem of haar past, wilt u zelf alle maaltijden verzorgen of wilt u liever alles inclusief. Om dit te kunnen bepalen is het ook belangrijk dat u goed kijkt naar wat voor soort vakantie u op het oog heeft. Want gaat u bijvoorbeeld veel weg van het hotel, dan is het bijvoorbeeld weer zonde om te kiezen voor alles inclusief.

Logies

De verzorgingstype logies betekend dat u in feite alleen gebruik maakt van de accommodatie. Het eten en drinken dient u zelf te verzorgen. Soms kunt u dit alsnog afnemen in het hotel zelf, of u kunt buiten de deur eten. Daarnaast bieden sommige accommodaties de mogelijkheid om zelf uw maaltijden te bereiden, in dit geval is het wel belangrijk dat er kookvoorzieningen aanwezig zijn.

Logies en ontbijt

Bij logies en ontbijt betekend dat u gebruik maakt van de accommodatie en dat het ontbijt door het hotel voor u verzorgd wordt. Omdat het ontbijt toch wel de belangrijkste maaltijd van de dag is wordt voor deze verzorgingstype vaak gekozen. Nadat u ontbeten heeft bent u in alle gelegenheid om de deur uit te gaan en bovendien met een volle maag.

Halfpension

Halfpension betekend dat u betaald voor de accommodatie, het ontbijt en het diner. Overdag bent u hierdoor in alle gelegenheid om van alles te doen. U kunt na het ontbijt vertrekken en terugkomen voor het diner, alleen dient u zelf uw lunch te regelen.

Volpension

Volpension is ideaal voor vakantiegangers die zich niet bezig willen houden met de maaltijden en dit liever verzorgd willen hebben. U krijgt dan ook bij volpension logies, ontbijt, lunch en diner. Vaak is het ook mogelijk de lunch in de vorm van een pakket mee te nemen, hierdoor bent u niet gebonden om terug te komen voor de lunch.

All Inclusive

All Inclusive is de meest uitgebreide vorm. Hierbij krijgt u namelijk uw logies, ontbijt, lunch en diner. Maar daar bovenop ook alle versnaperingen tussendoor en alle drankjes die u op een dag nuttigt. Tot in hoeverre alles ongelimiteerd is wordt door het hotel bepaald, hier kunnen dan ook verschillen in zitten.