Wat is een last minute?

August 17, 2014
No Comments

minute-last
Een last minute is in principe een vakantie die vlak voor vertrek geboekt wordt. Doorgaans zijn deze reizen goedkoper dan wanneer hier een paar maanden eerder voor gekozen wordt. Toch denken de meeste consumenten dat dit nog steeds de goedkoopste reisvorm is, maar dit is het allang niet meer.

Voorheen

Voorheen, voor het jaar 2000 hadden last minute reizen nog een andere betekenis. Destijds waren dit onverkochte reizen en omdat de reisorganisatie deze wel al ingekocht had wilde ze hier toch vanaf. Om van deze reizen af te komen werden deze reizen voor zeer lage prijzen aangeboden.

Het nadeel hiervan was dat de gemiddelde Nederlander dacht ik ga niet meer vooraf boeken, maar wacht op de last minutes. Ze kregen hierdoor het gevoel dat ze teveel betaalde voor dezelfde vakantie. Een echte last minute reis zoals wij die vroeger kende bestaat dan ook al bijna niet meer.

Vroegboekkorting

De meeste reisorganisaties kregen problemen doordat de Nederlanders niet meer gewoon vakanties boekten, maar voornamelijk gingen wachten op de last minute aanbiedingen. Hierdoor is dan ook de vroegboekkorting in het leven geroepen en is de last minute niet meer dan een normale aanbieding. Met de vroegboekkorting is het vaak nog goedkoper boeken dat met de last minute vakantie.

Toch een last minute?

Ondanks dat de last minute niet meer dezelfde betekenis heeft als vroeger zijn er nog steeds regelmatig interessante aanbiedingen. Want wat wel hetzelfde is gebleven is dat de reisorganisatie van de vakantie af moet, hierdoor worden deze prijzen dan ook behoorlijk verlaagd. Bovendien is deze soort vakantie uitermate geschikt voor de late beslisser, wilt u nu nog niet beslissen, maar gewoon op moment van het aanbod bekijken? Dan is dit de ideale optie.

Houdt er wel rekening mee dat door de vroegboekkorting de meest populaire reizen vaak al volgeboekt zijn en niet eens in aanmerking komen voor een last minute.

admin